Najpierw mąkę pszenną zastąpiłam czerwoną fasolą z puszki ,następnie białą fasolą z puszki a na koniec cieciorką z puszki. Dla mnie najsmaczniejszy jest z cieciorką .
Przepis:
5 jabłek
1/2 szkl cukru
4 jajka
4 łyżki kakao,
20 dag rodzynek
20 dag orzechów włoskich
1 łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego
1/2 łyżeczki sody
1 puszka cieciorki
4 łyżki mąki ziemniaczanej
1/2 szkl oleju
Jabłka utrzeć na tarce lub drobno pokroić. Dodać cukier , żółtka, kakao , rodzynki , pokrojone orzechy , proszek do pieczenia , sodę , mąkę ziemniaczaną i olej. Wymieszać wszystkie składniki i odstawić na godzinę . Cieciorkę zmiksować w robocie ( można przetrzeć przez sito ). Dodać do wymieszanych składników . Na koniec dodać pianę z białek. Piec 45- 50 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz