Składniki:
1 paczka kleiku ryżowego (170 g,bezsmakowego, bezglutenowego, bez mleka, do kupienia na stoisku dla niemowląt i małych dzieci),
3 jajka ( duże ),
1 szkl oleju ( niepełna ),
2/3 szkl cukru pudru (UWAGA NA DODATEK MĄKI W NIEKTÓRYCH CUKRACH),
4 łyżki wiórek kokosowych,
Przygotowanie:
Następnie ucieram żółtka z cukrem na pulchną masę.
Teraz wlewam olej cienkim strumyczkiem ( jak do majonezu), ucieram chwilę ( nie widać strumyczka oleju, nie mam trzech rąk niestety:( ).
Do masy dodaję kleik ryżowy i wiórki kokosowe, lekko mieszam.
A następnie dodaję ubitą pianę z białek.
Nabieram łyżką małe porcje ciasta i wykładam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Właśnie tyle mi wychodzi. Staram się równo rozdzielać ciasto. Jeżeli mi zostanie dokładam do ciasteczek, aż wyłożę wszystko. Piekę w piekarniku nagrzanym do 160 stopni 20- 25 minut do ciemno złocistego koloru ciasteczek.
Smacznego:))
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz